بزرگترین مرکز اطلاع رسانی صنعت ایمنی و آتش‌نشانی
شبکه های اجتماعی
متن پیش فرض

ماهنامه مهندسی حفاظت از حریق 56

مطالعه شرح کوتاه و دانلود ماهنامه
در این شماره می‌خوانید:

امروزه زمان پاسخ به آتش‌سوزی، به طور قابل توجهی بر ایمنی افراد، در شرایط اضطراری تأثیر می‌گذارد.

فناوری اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، علوم روز مهندسی و... از جمله مواردی هستند که در ارتقاء سطح کیفی و عملکردی تجهیزات و خودروهای عملیاتی آتش‌نشانی، می‌توانند نقش حیاتی را ایفا کنند.
این مقاله تکنولوژی‌های نوین در حوزه خودروها و تجهیزات آتش‌نشانی، مشکلات پیرامون پذیرش ایده‌های جدید و چالش‌هایی را که برای پذیرش کامل نوآوری‌ها باید بر آن‌ها غلبه کرد، در دو نوبت بررسی کرد که در این شماره، مطالب جمع‌بندی و به اتمام می‌رسد .

یک خامو شکننده یک کیلوئی استاندارد (در لحظات اولیه بروز حریق) از یک ارتش خودروهای فوماتیک پالایشگاهی، با قوی‌ترین پمپ‌ها و صدها هزارتن فوم بسیار پیشرفته، (در لحظات واماندگی حین حریق)، قوی‌تر و کاربردی‌تر است.

لیکن اگر قلب تپنده خاموش‌کننده مذکور که ماده اطفایی آن است، چه پودر، چه فوم و چه گاز، قادر به خامو شکردن
حریق جزئی نباشد، صرفا باید نگاه کنیم و وانمود کنیم که درحال لذت بردنیم!
یک خبر خوب برایتان داریم، که می‌خوانید:

اگرچه برای محققان شناسایی کانون و علت حریق، استفاده از ابزارهای تحقیقاتی سنتی، آشناتر و بدون دغدغه‌تر است، اما می‌تواند زمان‌بر باشد و ممکن است همیشه نتایج مطلوبی را ایجاد نکند.

امروزه فن آوری‌های جدید، طیف وسیعی از تجهیزات را برای بهبود و تسریع مستندسازی صحنه های آتش‌سوزی و همچنین شناسایی، جمع آوری و حفظ شواهد در اختیار محققان پزشکی قانونی قرار می‌دهد.

مطلب فرارو به این موضوع می‌پردازد:

امروزه استفاده از سقف های کاذب ) Void ( در اکثر ساختمان‌ها با کاربری‌های گوناگون، نظیر:

املاک تجاری، مدارس و بیمارستان ها بسیار مرسوم شده است.

سقف‌های کاذب برای پنهان کردن انواع سیستم‌ها و تأسیسات، مانند سیم‌کشی، سیستم‌های HVAC ،
دستگاه‌های امنیتی، آشکارسازها، تجهیزات صوت، نور و شبکه بارنده خودکار (اسپرینکلر) بسیار کارآمد هستند؛ اما آنچه که بسیار حائز اهمیت است، کشف حریق در چنین فضاهایی است که در این مقاله به بررسی یکی از سریع‌ترین و موثرترین آنها می‌پردازیم.

کشت یها به ویژه کشتی های کانتینری برای پاسخ به اشتهای بازار، روز به روز بزر گتر می‌شوند؛ اما در حاشیۀ بزرگ شدن کشتی ها، چالش هایی نیز وجود دارد.

بروز حریق در کشتی های غو لپیکر کانتینربر، از فجایع بزرگی است که می‌تواند منجر به آتش سوزی گسترده در سطح شناور و حتی غرق شدن آن شود.

کمپانی VIKING اخیرا محصولی را بنا به درخواست
Maersk که یکی از بزر گترین شرکت های حمل ونقل دریایی است، تولید کرده است که را ه حل مناسبی برای حریق در کانتینرهاست.

در ادامه بخوانید:

از Trevor Kletz ، محقق مرحوم نقل است: یک ضرب المثل قدیمی وجود دارد که می‌گوید: "اگر گمان می‌برید ایمنی گران است، حادثه را امتحان کنید."

حوادث سازمان‌ها را متحمل هزینه بسیاری می‌نماید
که نه تنها موجب تخریب واحدهای صنعتی و آسیب‌های غیرقابل انسانی می‌گردد، بلکه عواقب از دست دادن شهرت و اعتبار شرکت‌ها را نیز در پی دارد.

همانطور که حوادث بزرگ بوقوع پیوسته در کشور خودمان نیز باعث شناخت آن شرکت‌ها، نه از منظر مثبت، بلکه شهرت آن‌ها با بدنامی حادثه بوده است.

(نظیر برخی از پتروشیمی ها و پالایشگاه های کشور)
در ادامه تعدادی از حوادث مرگبار دنیا در سال ۲۰۲۲ که اکثر اندیشمندان و مفسرین حوزه ایمنی معتقدند مهم‌ترین‌ها در آن سال بودند را از نظر می گذرانیم:

سکوهای مرتفع یکی از الزامات در طراحی های تونل های ریلی است. با توجه به ضرورت کاهش اختلاف برای تخلیه یا بارگیری مستقیم مسافرین قطار به سمت مسیر خروج یا ورود، سکوهای مرتفع به عنوان راهی برای افزایش ایمنی مسافران و پرسنل طراحی شده است.

در این مقاله به بررسی سناریوی تخلیه اضطراری روی این سکوها پرداخته می‌شود.

امروزه استفاده از ربا تها در تمام صنایع، به سرعت رو به گسترش است و با وجود پیشرفت‌های صورت گرفته در هوش مصنوعی، ربات‌ها حتی قادر به تحلیل وقایع پیرامون خود نیز شده‌اند.

ربات‌ها در صنعت آتش‌نشانی، ایمنی و نجات با هدف کاهش ریسک‌های عملیات برای نیروهای عملیاتی و همچنین افراد حادث هدیده، طراحی و ساخته می‌شوند.

نقش ربات‌ها در اینگونه عملیات، به صورت‌ تصاعدی رو به افزایش است و آینده این صنعت به ربات‌ها گره خورده است. بخوانید:

تجزیه و تحلیل آمار تصادفات برای عملیات معادن سطحی نشان می‌دهد که حوادثی که شامل برخورد تجهیزات سنگین، برخورد با خودروهای سبک و پرسنل می‌شود، شایع‌ترین نوع تصادف است که تهدیدی جدی برای زندگی و سلامت افراد و توقف فعالیت معدن است.

چنین حوادثی در درجه اول ناشی از دید ضعیف از کابین اپراتور است.
سرعت مانور پایین تجهیزات معدن سنگین، باعث ایجاد توهم ایمنی می‌شود.

در حالی که ویژگی‌های طراحی این تجهیزات نقاط کوری را ایجاد می‌کند که اپراتور قادر به دیدن اشیاء اطراف نیست.
در مقاله پیوست به تشریح این موضوع پرداخته می‌شود.

در سال‌های اخیر فوم‌های آتش‌نشانی به عنوان یکی از کلیدی‌ترین و پرکاربردترین مواد اطفائی مورد تائید تمامی فرماندهان آتش‌نشانی شهری و صنعتی بوده است و بطور گسترده‌ای در شرایط اضطراری و تمرینی مورد استفاده قرار می‌گرفته و از طرفی میزان خطرات بهداشتی و شیمیایی آن‌ها همیشه مورد بحث و گفتگو در بین کارشناسان این عرصه بوده است.

در این مجال به برخی مشکلات و چالش‌های این ماده اطفایی ارزشمند پرداخته می‌شود:

 

ماهنامه مهندسی حفاظت از حریق 56
تعداد صفحات: ۸۰
فرمت فایل: PDF
زمان انتشار: خرداد ۱۴۰۲